Підписатися на RSS

Всесвітній день Дзюдо

28 жовтня – Всесвітній день дзюдо (World Judo Day). Мільйони дзюдоїстів на всій планеті збираються разом на реальних зустрічах та в інтернеті, щоб відзначити World judo day – визначну подію в сфері бойових мистецтв. На кожне свято обирають цікаву тему.

ІСТОРІЯ ДЗЮДО

Історія цього напрямку бойових мистецтв почалася у 1882 році, коли 21-річний японець Дзігоро Кано заснував школу «Кодокан» в буддійському храмі Ейсьодзт в Токіо. Кано почав вивчати джиу-джитсу (від назви цього бойового мистецтва походить слово «дзюдо») в Токійському Імператорському університеті та зумів за короткий термін досягти неабияких вершин. Дзюдо – це мистецтво м’якості, філософія життя, боротьба без зброї, коли вміння полягає не стільки у силі, скільки у спритності, хитрості та винахідливості.

Дзігоро Кано зробив значний внесок у розвиток джиу-джитсу (або дзюдзюцу), адже у XIX столітті зацікавленість бойовим мистецтвом майже зійшла нанівець. Кано об’єднав досвід різних шкіл та створив новий стиль – дзюдо. У 1886 р. цей напрям бойових мистецтв було визнано у Японії, а з 1964 олімпійці також змагаються у мистецтві дзюдо.

Кiлькiсть переглядiв: 26

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.